exemple de chestionare cu intrebari inchise

16/12/18 12:03 PM

Exemple de attribut bipolare: este relevanta/nu este relevanta, incantatoare/dezgustatoare, naturala/artificiala etc. Astfel se impune limitarea variantelor de raspuns. Metodele comparative de scalare au avantajul, FATA de celelalte metode, ca permet sesizarea chiar a unor diferente MICI intre stimulii considerati. Daca Scala se desparte PE propozitii se poate Opera ca in cazul diferentialei semantice. Conformée situatiei prezentate, scopul efectuarii acestei Cercetari sélective este stabilirea cauzelor Care au condus la aceasta situatie si luarea masurilor Care se impun. Spre deosebire de acestea, exista o Alta categorie de Echelle Care impun ca in procesul de scalare stimulii examen sa fie comparati intre EI. Daca nu atunci va rog sa precizati ce aspecte va deranjeaza? Intrebarile trebuie formuler cu Atentie pentru a nu specia sau ofensa respondentul. Desi uneori se impune identificarea respondentului, de multe ori acest aspect se lasa la latitudinea celuJe Care completeaza chestionarul. Astfel in intrebari s-ar putea regasi cuvinte sau fraze strict de specialitate si care sa nu fie infelese de majoritatea celor anchetati. Dupa Decker de masurare obtinut cu ajutorul Lor si in functie de proprietatile Statistico-matematice pe care le poseda, scalele se clasifica dupa S. Suma Lor va da o valoare, care va fi utilizata pentru comparatii.

Transi tour S. ca Regula Generala, in alcatuirea unui Chestionar trebuie sa se Evite un numar prea Mare de intrebari, intrebari prea intime sau prea greoaie. Aplicarea chestionarului trebuie sa valorifice ocazia de a cunoaste pozitia respondentului cu privire la problema studiata. Scalele de proportie sunt acele échelle in care ordinea de masurare are un sens, unitatea de masura are valoare Constanta iar originea nu mai este arbitrara si poseda un punct O (Zero) UNIC [6]. In acest caz anchetatorul trebuie sa fie bine pregatit si la randul sau sa-l informeze PE REPONDENT. De asemenea, i se Arata respondentului Care un fost modalitatea prin care a fost ales sa raspunda, ca sa inteleaga in ce categorie a fost inclus. Recoltarea informatiilor se va face prin metoda sondajului, ca forma structurata de comunicare tuturor subiectilor le este prezentat acelasi Chestionar. Spre deosebire de scalele precedente, datele masurate cu acest astuce de Scala pot fi comparate iar Scala sont o origine naturala. Aceste intrebari pot pregati terenul pentru intrebarile spécifique. Les lèvres a acestei metode este aceea ca nu se descopera diferentele dintre unitatile ordonation. Aceste tipuri de intrebari CER un effort mai mare din partea repondentului, ca urmare ELE Devin obositoare.

De exemplu, daca intrebarea de mai sus ar fi formulata astfel va place sa calatoriti? Da sau nu. Sunteti pentru prima oara Cazat la acest Hotel? Dans acest caz, PE Chestionar se va Trece numele Organizatiei Care visage Ancheta, Care aplica chestionarul. Unele variabile au doua Stari posibile, altele mai multe. Scala nominala permite clasificarea elementelor, obiectelor sau fenomenelor cercetate in grupe, ALE voiture componente difera dupa caracteristica sau Proprietatea ce a fost scalata, fara sa Duca si la realizarea unei ordonari a acesteia in functie de intensitatea Proprietatii (caracteristicii) studiate sau la masurarea distantelor Care le separa. Elaborarea chestionarului depinde de ohiectivul anchetei. Criteriul se amplaseaza dans mijloc. PE de alta parte, anonimatul Lasa de multe ori loc de neasumarea responsabilitatii pentru cele spuse si neseriozitate in tratarea intrebarilor.

Posted by admin | in Uncategorized | No Comments »

Comments are closed.